Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

BAŞKAN AYDAR “LOZAN BARIŞ ANTLAŞMASININ 96. YIL DÖNÜMÜ KUTLU OLSUN”

BAŞKAN AYDAR “LOZAN BARIŞ ANTLAŞMASININ 96. YIL DÖNÜMÜ KUTLU OLSUN”

Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar, Lozan Barış Antlaşması'nın imzalanmasının 96. yıl dönümü ile ilgili bir mesaj yayınladı.

BASKAN AYDAR “LOZAN BARIS ANTLASMASININ 96. YIL DÖNÜMÜ KUTLU OLSUN”

Ceyhan  Belediye Baskani Kadir Aydar, Lozan Baris Antlasmasi'nin imzalanmasinin 96. yil dönümü ile ilgili bir mesaj yayinladi.

Bugün; varligimizin taninmayacagi, manda ve himayeye teslim olmus bir gelecek tasarimindan, esi benzeri görülmemis siyasi bir zafere imza attigimiz gündür. Lozan Antlasmasi’yla; özgür, bagimsiz, sinirlari belirlenmis ve müttefikler tarafindan taninan Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin tapu senedi olan, kurulus belgesini aldigimiz gündür.

Mondros ve Sevr ile yenilgiye teslimiyetle gitmeye zorlanan bir milletin “Özgürlük ve bagimsizlik benim karakterimdir” iradesine sahip bir dehanin Samsun’da yaktigi mesaleye ates olmaya karar vermesiyle baslayan ve tam bagimsiz Türkiye Cumhuriyeti ile taçlandirilan, milletimizin; inanç, cesaret, azim ve fedakârliklarla elde ettigi zaferi tescil edildigi gündür bugün.

Baskan Aydar, “Büyük Kurtulus Mücadelemizin son noktasi olan Lozan Antlasmasi’nin 96. yilinda üzerinde yasadigimiz topraklari ‘vatan’ yapmak için mücadele etmis basta Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Kurtulus Savasi’nin tüm kahramanlarimizi saygi ve minnetle aniyorum.'dedi.



  • Cuma 28.5 ° / 16.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.9 ° / 18.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 32 ° / 18.5 ° Güneşli